Mijn verre reizen Georgië | 9-daagse groepsrondreis Grandioos Georgië

Home » Producten » Mijn verre reizen Georgië | 9-daagse groepsrondreis Grandioos Georgië
  • 9-daagse groepsrondreis Grandioos Georgië
Reisduur9 dagen
LandGeorgië
Soort accommodatieHotel
ReisorganisatieFox Verre Reizen

Mijn verre reizen Georgië | 9-daagse groepsrondreis Grandioos Georgië

1.049,00

Productbeschrijving

Reis met ons mee langs de grillige vormen van het Kaukasusgebergte en ontdek het nog vrij onbekende Georgië. Deze rondreis brengt je langs alle hoogtepunten van het land. Je overnacht op verschillende locaties in de steden, in het bergenlandschap en in de wijnregio. Waar anderen elke dag terugrijden naar hoofdstad Tbilisi voor de overnachting, besparen wij juist flink wat tijd uit en ontdekken we een groter deel van dit fascinerende land!

De reis start in hoofdstad Tbilisi, een mix van hypermoderne gebouwen en een kleurrijk historisch centrum. Je verkent de hoogtepunten van de stad en reist door naar Kakheti, dé wijnregio van het land. Geniet van een lokale lunch en proef de authentiek geproduceerde wijn!

In het spirituele hart van Georgië, Mtskheta bezoeken we het klooster en kerk, beide UNESCO en met mooie fresco’s, voordat we over de befaamde military highway de bergen in rijden naar Kazbegi. We zien schitterend gelegen forten en een mystiek bergenlandschap dat ons naar de meest fotogenieke plek van het land brengt.

De prachtig gelegen Gergeti Trinity kerk tussen hoge bergpieken.

Terug uit de bergen bezoeken we Stalin’s geboorteplaats Gori en de interessante grotstad Uplistsikhe waar in hoogtijdagen duizenden mensen waren gehuisvest.

De weg brengt je verder langs het oud-Russische kuuroord Borjomi voordat we aankomen in Akhaltsikhe in het westen.

Vanuit hier maken we een uniek uitstapje naar de meest imposante grotstad Vardzia. Een hoogtepunt van je reis met prachtige vergezichten. Een fantastische afsluiter!

Comfortabele, centraal gelegen hotels
Met zorg hebben wij de best beschikbare hotels voor je geselecteerd. Zo verblijf je in hoofdstad Tbilisi op loopafstand van het historische centrum waar je volop restaurantjes en winkeltjes vindt.

In de wijnregio Kakheti verblijf je bij een wijnboerderij waar je een rondleiding krijgt over het terrein en in de wintersportplaats Gudauri geniet je van een viersterrenresort met fijn binnenzwembad. De meest bijzondere overnachting is wellicht die in Akhaltsikhe waarbij je verblijf in een leuk hotel binnen de kasteelmuren van het fort.

Veel excursies inbegrepen
Tijdens deze reis zijn heel veel excursies inbegrepen. Zo bezoeken we verschillende interessante kloosters en kerken, brengen we je per 4×4 omhoog de bergen in naar de Gergeti Trinity kerk en volgen we enkele masterclasses bij lokale families.

Je kunt mee helpen met de traditionele manier van brood bakken in de wijnregio en maakt je eigen khinkali (een lokale dumpling met vlees) als we op bezoek gaan bij een lokale familie in Kazbegi.

Onze reisspecialisten staan voor je klaar
Onze Nederlandssprekende reisleider staat samen met onze lokale gids en de chauffeur voor je klaar tijdens deze reis. Zij zorgen ervoor dat je alleen maar hoeft te genieten!

Boek reis

Categorieën: , Tags: , ,